Blog

“Λήθη-Τρεις νύχτες στην εκκλησία”: Πέντε μονόλογοι σε μια (υπαρξιακή) παράσταση

“Λήθη-Τρεις νύχτες στην εκκλησία”: Πέντε μονόλογοι σε μια (υπαρξιακή) παράσταση

Επιμέλεια: Παναγιώτα Κοντοδήμα


Η νέα παράσταση της Life after death theatre company, με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Δικτύου Κινητήρας, μας έχει ήδη εξάψει την περιέργεια και ανυπομονούμε για το αποτέλεσμα, μιας και το θέμα της -ως υπαρξιακή ανησυχία- ταιριάζει απολύτως με το όνομα της ομάδας.

Η “Λήθη” βασίζεται σε πέντε μονολόγους του Δημήτρη Δημητριάδη, είναι συν-σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου και του Χρήστου Καπενή και πρόκειται να παρουσιαστεί για τρεις μόνο παραστάστεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, την Τετάρτη 2, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Διαβάζοντας στη συνέχεια περισσότερα για την παράσταση, μάλλον θα αρχίσετε κι εσείς να ανυπομονείτε γι’ αυτή.


“… Έχετε προσέξει, ότι μέσα στο είναι υπάρχει το ναι;”

Μια παράσταση με οδηγό τους πέντε θεατρικούς μονολόγους “Ηττα-Μνήμη-Μετάνοια-Τέχνη-Λήθη” του Δημήτρη Δημητριάδη, ανεβαίνει για τρεις μοναδικές βραδιές στην Αγγλικανική Εκκλησία “Άγιος Παύλος” στις 2, 4 και 5 Οκτωβρίου, σε συν-σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου και Χρήστου Καπενή.

“Το σώμα είναι ο εκπρόσωπος του σώματος. Δεν υπάρχει άλλος Θεός.” Πόσες βιομηχανίες, άραγε, έχουν στηθεί πάνω στην άρνηση του ανθρώπου να αποδεχτεί το “τέλος”; Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος, αν (υπο)δεχόμασταν την θνητότητα;  Πέντε περφόρμερ μεταφέρουν τις πέντε φωνές του έργου, περνώντας απ’ τη σωματικότητα στο κείμενο, απ’ την αισθαντικότητα στο γέλιο κι απ’ τη μουσική του εκκλησιαστικού οργάνου στο τραγούδι. “Πέντε φορές αρχίζουν και πέντε φορές τελειώνουν, και κάθε φορά είναι η πρώτη, και κάθε φορά είναι η τελευταία. Αρχίζουν για να μιλήσουν και τελειώνουν για να μην ξαναμιλήσουν.”

Η Βίκυ Αδάμου και ο Χρήστος Καπενής, έχοντας “συναίσθηση της καλλιτεχνικής ασημαντότητάς” τους, παίζουν με την αυστηρότητα της γραφής και κρατώντας λευκή σημαία, επι(κοινωνούν) τη “Λήθη” του Δημήτρη Δημητριάδη, ένα κείμενο- καθημερινή προσευχή γι’ αυτούς που το γνωρίζουν, τη συστήνουν σ’ εκείνους που την αναζητούν κι ας μην το ξέρουν, και προσεγγίζουν τις βαθύτερες αλήθειες της με τη σοβαρότερη χαρά. Γιατί “η μεγαλύτερη χαρά είναι να μη φοβάσαι”.

 


 * Σημείωση *
“Μέσα μου όλος ο χώρος και μέσα μου όλος ο χρόνος. Μέσα στο σώμα μου χρυσά χρυσάνθεμα. Ο τέλειος σχεδιασμός του μέσα κήπου”.

Τα δενδρίλια του καταπράσινου και ολόφρεσκου σκηνικού “κήπου” της παράστασης “Λήθη- Τρεις νύχτες στην Εκκλησία” θα διατίθενται προς “υιοθεσία”. Οι ανάδοχοι  των δέντρων θα ενημερωθούν για την ημερομηνία της δεντροφύτευσης, την οποία θα συντονίσει ο περιβαλλοντικός σύλλογος νέων “Ώρα για Δράση” σε συνεργασία με τη μεγάλη εθελοντική δράση της χώρας, “Let’s do it Greece”. Ο στόχος είναι κοινός και αφορά σε μία συλλογική και οργανωμένη δράση για την προστασία και διάσωση του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί.


Συντελεστές:
Σύμβουλος Δραματουργίας: Εύη Προύσαλη
Σχεδιασμός Φωτισμού – Σκηνικού χώρου & Videο projection: Βασίλης Αποστολάτος
Επιμέλεια κοστουμιών: Lazy boy*
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ορέστης Τάνης
Κίνηση: Πετρίνα Γιαννάκου
Επιμέλεια μαλλιών: Γιώργος Νικολαΐδης
Κατασκευή νυφικού: Νεφέλη Κλαπή – Αριστοτέλης Γεώργιος Ζώγας
Βοηθός Παραγωγής: Μάιρα Πάγκαλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελεάννα Γεωργίου
Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.

Επί σκηνής: Βίκυ Αδάμου, Χρήστος Καπενής, Κλειώ Ροκανά,  Joe Tornabene και η Χριστίνα Αντωνιάδου στο εκκλησιαστικό όργανο.

Μία παραγωγή της life after death theatre company με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Δικτύου Κινητήρας.

Πληροφορίες για την παράσταση:
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα.
Μέρες και ώρα παραστάσεων: Τετάρτη 2, Παρασκευή 4 &  Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 9:15μμ.
Τιμή εισιτηρίου: 12€  [Προπώληση 10€ στον Κινητήρα, Ερεχθείου 22, Κουκάκι, τηλ.: 210 92 48 328]
Κρατήσεις θέσεων: 697 62 28 271,  697 87 05 491 (10:00-12:00 & 18:00-20:00)