Οι Culturίστριες

Ως "Culturίστριες" αυτή τη φορά, η Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η Παναγιώτα Κοντοδήμα συναντιούνται ξανά και καταστρώνουν τα σχέδια τους στο στούντιο του Radio Reboot. Κάθε Δευτέρα, 18:00-20:00, χαρτογραφούμε την πολιτιστική επικαιρότητα φιλοξενώντας ανθρώπους από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και της λογοτεχνίας. Το δίωρο αυτό είναι γεμάτο από ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά και από φωνές που αξίζει να ακουστούν. Οι ανυποψίαστοι καλεσμένοι είναι πολλοί, η καλή μουσική ακόμα περισσότερη!

Το ξεκίνημα

Η μεταξύ μας γνωριμία μετράει πολλά χρόνια, ωστόσο, το ερέθισμα για μια κοινή ραδιοφωνική εκπομπή μάς δόθηκε στο τέλος των σπουδών μας, στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου και χωρίς να χάσουμε άλλο χρόνο, αυτό το ταξίδι ξεκίνησε! Η εκπομπή στα πρώτα της βήματα διέφερε κατά πολύ από αυτό που είναι σήμερα. Η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2010, στο webradio του Παντείου και από εκεί και μετά, συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο Radio Reboot.

Το περιεχόμενο

Η εκπομπή μας αφιερώνει χρόνο στους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο και μιλάμε μαζί τους για τις τρέχουσες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό, το οποίο αισθανόμαστε ότι υπάρχει στο ραδιόφωνο εκεί έξω, δίνοντας ουσιαστικό χρόνο στους ανθρώπους, ώστε να μιλήσουν για τη δουλειά που αγαπούν και κάνουν με τόσο μεράκι.

Εκτός, όμως, από το θέατρο, ο πολιτισμός έχει και άλλες διαστάσεις. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ασχολούμαστε με πολλά διαφορετικά κοινωνικά ζητήματα που μας αφορούν προσωπικά ή γενικότερα, ως άτομα της εποχής μας. Έχουμε φιλοξενήσει εκπροσώπους οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, όπως η A21, η Θετική Φωνή/το AthCheckpoint, ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η ActionAid, η FairTrade, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο κ.ά.

Το όραμα

Στόχος μας είναι να μοιραστούμε το ίδιο ενδιαφέρον με όλες και όλους εσάς για τα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα που φιλοξενούμε. Θα θέλαμε η εκπομπή μας να δώσει το έναυσμα σε περισσότερο κόσμο να ενδιαφερθεί και να αγαπήσει το θέατρο, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ως προς τα υπόλοιπα κοινωνικά ζητήματα που, επί της ουσίας, μας αφορούν όλες και όλους.