Blog

Οι παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης τώρα και στον υπολογιστή μας (λόγω κορωνοϊού)

Οι παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης τώρα και στον υπολογιστή μας (λόγω κορωνοϊού)

Επιμέλεια: Παναγιώτα Κοντοδήμα


Βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης* λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε μια χρονιά που εξαρχής δεν ήταν καλή για τα περισσότερα θέατρα.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, κάποιες παραστάσεις ρίχνουν εσπευσμένα και πρόωρα αυλαία ή σταματούν προσωρινά (;), κάποιες που μόλις ξεκίνησαν προσπαθούν να αντισταθούν και να σταθούν όρθιες με αμφίβολη προσέλευση θεατών, άλλες επιμένουν για όσο ακόμη αντέξουν, ενώ πρεμιέρες αναβάλλονται ή ακυρώνονται.

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, κάνοντας μια πολύ έξυπνη και άμεση κίνηση, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι οι παραστάσεις και στις δύο σκηνές του συνεχίζουν κανονικά, δίνοντας, όμως, την ευκαιρία σε όσους-ες θεατές-τριες θέλουν, να τις παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση.

Το Θέατρο Τέχνης προσφέρει διαδικτυακή παρακολούθηση των παραστάσεών του από το σπίτι.

«Το Θέατρο Τέχνης -και- στο σπίτι»

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σάς ενημερώνει ότι όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις της χειμερινής σεζόν συνεχίζουν να παίζονται και στις δύο σκηνές του (Υπόγειο και Φρυνίχου) με επιπλέον προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19), καθώς όλοι οι χώροι και των δύο σκηνών του Θεάτρου εξαερίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά με ειδικά αντισηπτικά, ενώ η ταξιθεσία επιδιώκει να τηρείται η απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου μεταξύ των θεατών κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των παραστάσεων.

Παράλληλα, το Θέατρο Τέχνης, μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση, ανακοινώνει τον σχεδιασμό δυνατότητας παρακολούθησης των παραστάσεων μέσω διαδικτύου (πρόγραμμα «Το Θέατρο Τέχνης -και- στο σπίτι») για εκείνους που πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση σε εξωτερικούς χώρους (νοσούντες, ευπαθείς ομάδες, παιδιά κλπ).

Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα, οι φίλοι του Θεάτρου Τέχνης που αδυνατούν να έρθουν στις σκηνές μας, με ένα χαμηλό αντίτιμο, θα έχουν τη δυνατότητα on demand παρακολούθησης των τρεχουσών παραστάσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Θεάτρου Τέχνης www.theatro-technis.gr. Η νέα αυτή δυνατότητα αφορά σε παραστάσεις της σεζόν που παίζονται αυτή τη στιγμή στις δύο σκηνές του και απευθύνονται τόσο στο ενήλικο, όσο και στο εφηβικό και παιδικό κοινό.

                                                        “Στηρίξτε το Θέατρο με όποιον τρόπο μπορείτε”

Το Θέατρο Τέχνης ζητάει από τους θεατές να το στηρίξουν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είτε απολαμβάνοντας στις δύο σκηνές του την αυθεντική θεατρική εμπειρία, είτε φέρνοντας μέσω διαδικτύου το θέατρο στο σπίτι τους. Στηρίξτε τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους του ιστορικού θεάτρου με όποιον τρόπο μπορείτε και από όποια γωνιά της Αθήνας, της Ελλάδας, του κόσμου κι αν βρίσκεστε. Ψυχραιμία, υπομονή, αισιοδοξία και τέχνη θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε διεθνώς.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες εντός των ημερών σχετικά με την άμεση έναρξη της νέας υπηρεσίας «Το Θέατρο Τέχνης -και- στο σπίτι».


Αυτή η εναλλακτική, θα ήταν ωραίο να ισχύσει και εκτός της ιδιόμορφης περιόδου που διανύουμε -και εκτός του Θεάτρου Τέχνης, φυσικά-, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις θεατρικές παραστάσεις και άνθρωποι που μένουν εκτός Αθηνών ή που, για διάφορους λόγους, δεν δύνανται να τις παρακολουθήσουν μέσα στις θεατρικές αίθουσες. Προφανώς, δεν είναι ίδια η εμπειρία της από κοντά θέασης, αλλά για όσους και όσες δεν υφίσταται ως δυνατότητα, είναι σημαντικό να προσφέρεται έστω η διαδικτυακή πρόσβαση.

Και πέραν αυτού, ας μιλήσουμε και για το πρακτικό σκέλος, όπου σαφώς παρέχοντας μια τέτοια δυνατότητα, τα θέατρα θα έχουν επιπλέον έσοδα, που μπορεί να αντιστοιχούν ακόμη και στα εισιτήρια που κόβουν στα ταμεία τους.

Αν η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην διάδοση και οικονομική ανάκαμψη της τέχνης και των καλλιτεχνών (γιατί άνθρωποι την δημιουργούν, δεν είναι αυτοφυές είδος), ας την εκμεταλλευτούμε.


* Και ευχόμαστε να μην γίνει χειρότερη, διατηρώντας την ψυχραιμία μας, δρώντας με σύνεση και υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας και τους γύρω μας. Και πρωτίστως, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών.